zondag 17 november 2013

Volle maan meditatie 17 november 2013 van Martha van Mourik

"Maan belicht door de zon" foto van Jan van Mourik
De Volle Maanmeditatie van afgelopen weekend. Zo treffend en herkenbaar dat ik de tekst in de slipstream van de Volle Maan graag alsnog met je deel... Enjoy.

Lieve lichtwerkers,
Ga mee met de veranderingen van de Nieuwe Tijd!

Stilstand is achteruitgang. De mens dient zich in alle opzichten te ontwikkelen en deze ontwikkeling gaat eeuwig door.

Het toegenomen Lichtveld op onze planeet vraagt om een andere manier van voelen, denken en handelen dan voorheen. Veel mensen willen vasthouden aan de voor hen bekende patronen, maar dit veroorzaakt veel verwarring bij hen, omdat deze niet meer langer werken.

We zien dan ook her en der grote verwarring en chaos ontstaan bij mensen. Deze chaos of crisis in de mens dwingt hem tot verandering en tot ontwikkeling. Deze veranderingen zijn hard nodig voor de mensheid om hier een plek van liefde en vrede te creëren. Wat de bedoeling is.

Het nieuwe Lichtveld is overweldigend en stuwt de veranderingen voort. Geeft aan dat veel oude patronen dienen te worden doorbroken. Alles wat leeft en wil overleven dient zich te keren tot het Licht, net als de zon de planten en de planeet voedt, zo is het nieuwe Lichtveld de voeding voor de ziel van de mens. Dit nieuwe Lichtveld wordt gevoed door de Bron en door onze liefde en voedt de liefde van de mens.

Als je mee wilt gaan met de stroom van het nieuwe Leven, verbindt je dan met het Licht. Laat je leiden door het Licht. Voed jezelf iedere dag opnieuw met dit Licht. Je er bewust op af stemmen is van belang voor de ontwikkeling van je ziel.

Het Lichtveld vraagt om een andere manier van denken over ons leven. Vraagt ons te bezinnen waar we iedere dag mee bezig zijn.

Bijvoorbeeld het geld waar het in de wereld op dit moment nog grotendeels om draait, mag zijn kracht en invloed gaan verliezen. Andere belangen dan het financiële belang, gaan prioriteit krijgen op aarde. Men gaat weer plezier beleven aan energie in de vorm van liefde te verspreiden om zich heen. Men gaat anders denken over geld en leven met andere prioriteiten, wat de zielsontwikkeling ten goede komt.

We zien dat deze ontwikkelingen nu al gaande zijn. We zien ook dat steeds meer onzuiverheden nu in de publiciteit en letterlijk aan het Licht komen. Dit zal nog veel meer gaan toenemen.

De mens die mee kan gaan met de veranderingen van het nieuwe tijdperk, zal zich steeds sterker en blijer gaan voelen. Zowel fysiek, spiritueel als ook zijn aardse omstandigheden, zullen groeien in kracht. De andere mens kan niet meer ‘om je heen’. Je zult steeds zichtbaarder worden en zo een wegwijzer en voorbeeld kunnen zijn voor je omgeving.

Het is belangrijk om liefdevol te kijken naar jezelf. Jezelf geheel te erkennen met zowel je sterke kanten als je zwakke kanten, je menselijke kanten als ook je goddelijke kant te erkennen. Wees vooral volkomen eerlijk naar jezelf.

Het blijft belangrijk om niet te oordelen over jezelf en de ander, neutraal te zijn maar wel je onderscheidings-vermogen gebruiken. Zoek de mens op waarmee je resonantie hebt, ondersteun elkaar en leer van elkaar.

Naast werken aan een goede verticale verbinding door dagelijks te mediteren en je af te stemmen op het Licht, is werken aan voedende horizontale verbindingen, dus de mens waarmee je resonantie hebt, net zo belangrijk.

Het kan je helpen je beperkende patronen los te laten. Kan je helpen anders te leren kijken en denken. Kan je helpen je makkelijker te verbinden met de stroom van het Leven.

Uiteindelijk blijft niets in ons leven hetzelfde, maar is het kenmerk vooral in de tijd waarin we nu leven, leren soepel mee te gaan met de veranderingen van het Leven.

Let op of je denken en handelen ingegeven worden vanuit je angsten, of vanuit de liefde en het vertrouwen?

Vertrouwen ontwikkelt zich verder als de kracht van de liefde en licht in jou toeneemt. Maar ook je angsten kunnen hierdoor worden aangeraakt om herkent te worden. Bekijk ze en accepteer ze. Je bent bezig te groeien in bewustwording. Geef jezelf de ruimte.

Hoe meer controle je kunt los laten, hoe sterker je vertrouwensbasis groeit. Je kunt niet altijd om de bocht van de rivier kijken, maar je voelt een sterk vertrouwen waarop je bootje verder de rivier op stroomt. Hoe meer je de controle los kunt laten, hoe meer je kunt genieten van je tocht. Overgave aan het Goddelijke Plan is essentieel in de nieuwe tijd. Durf los te laten. Geef het vrij.

De grote hoeveelheid licht die er nu beschikbaar is kun je alleen goed gebruiken als je goed geaard bent in je lichaam. Aarden, aarden en nog eens aarden is belangrijker dan ooit tevoren.

Zorg goed en liefdevol voor je eigen lichaam. Wees voldoende fysiek actief. Ruim ook je huis op en regel al je zaakjes goed en op tijd. Zo kan je helderder voelen en zijn.

Zorg dat je dagelijks ook **optimale stoffelijke voeding tot je neemt. Zo zuiver mogelijk om je cellen tot in haar kern te kunnen voeden, zodat je makkelijker aard.

Visualiseer dagelijks een heldere verbinding met de kern van de aarde.

Wees verder alert op wat er in je dagelijkse leven plaatsvindt. Onderzoek het en kijk wat het eventueel jou te zeggen heeft. Blijf zo veel mogelijk in het Hier en Nu.

Zo versterk je jouw verbinding met de stroom van het Licht, de ware Liefde. Zo werk je verder met het nieuwe Lichtveld. Zo ga je makkelijker mee op de stroom van veranderingen van de Nieuwe Tijd.

De volle maan van 17 november 2013 zal in het teken staan van soepel meegaan met de veranderingen van de Nieuwe Tijd. De volle maan bereikt haar hoogtepunt om 16.16 uur.

Als je kiest om mee te doen met deze meditatie kun je onderstaande tekst als leidraad gebruiken. Je kunt ook jezelf overgeven aan de leiding van je persoonlijke Hoger Zelf.

De lichtcirkelmeditatie begint om 20.00 uur. Indien dit tijdstip je niet schikt, kun je altijd een ander moment van de dag kiezen en je intentie richten op deel te nemen aan de meditatie. Het collectief werkt!

Ga rustig zitten of liggen. Neem de tijd en ruimte voor jezelf. Voel je lichaam, voel hoe je gedragen wordt door stoel waarop je zit of het matje waarop je ligt.

Ontspan al de spieren in je lichaam. Begin bij je benen en ga zo langzaam omhoog naar je hoofd. Ontspan je kaken en maak een innerlijke glimlach. Ontspan je totaal en voel je gedragen door de aarde.

Adem zachtjes en oppervlakkig. Bijna onopvallend en onhoorbaar haal je adem. Je bent in totale rust, meer adem heb je nu niet nodig.

Neem nu eventueel een ***Aquarius werkkaartje tussen beide handen. Dit helpt je te verbinden met de Bron.

Visualiseer een heldere kristallen buis vanuit je stuitchakra diep de aarde in. Tot in het kristallen hart van Moeder Aarde.

Neem de energie op via je buis en je voeten en laat deze naar boven stromen door heel je ruggengraat tot boven je hoofd en weer terug tot in je hart.

Visualiseer nu een helder wit licht boven je hoofd. Voel hoe de stralen van wit licht op je hoofd neerdalen je kruin intrekken en door je ruggengraat tot in de puntjes van je tenen stralen. Via je ruggengraat terug naar je hart.

Ga met aandacht naar je hartchakra. Alle energieën vermengen zich tot eenheid. Voel het licht door heel je wezen trillen. Voel het stromen door elke lichaamscel. Voel de beweging en trilling die dit voortbrengt.

De energie stroomt over uit je hart. Daar ontstaat een heldere Davidster. Je neemt op en straalt weer uit. Volkomen in balans.

Je bent volkomen bewust van het Licht wat door je heen gaat. Je voelt alleen nog maar licht.

Alles lost op in het Licht. Je gedachten vervagen. Je bent stil in het Licht. Je bent één met het Licht.

Je hoeft nu alleen nog maar te denken of te zeggen: “ik ben Licht! Mij Geschiede!”

Blijf in deze enorme Lichtkracht zolang als het goed voelt voor je.

Ik wens een ieder die zich afstemt op deze volle maan meditatie een soepele verbinding met het Licht toe. Het Licht werkt!

In liefde, licht en dankbaarheid voor Nu,
Martha van Mourik

* Voorgaande meditaties kun je vinden op mijn website: www.marthavanmourik.com
** Voor aanvullende voeding zie mijn website: www.heelvoedendvoornu.nl. Deze voeding helpt je te groeien in bewustzijn.
*** Aquariuswerkkaartjes, kleine Papershields, zijn tegen een geringe vergoeding te verkrijgen via de website: www.ellyvanmaaren.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten