zaterdag 10 maart 2012

Van 'Brain Storm' naar 'Brain Waves' - uitzuiveren van (angst-)programmeringen...


Brain Storm van  Ellen van der Molen - klik hier voor grotere afbeelding
We are shaped by our thoughts;
We become what we think.
When the mind is pure, joy follows like a shadow that never leaves.
Buddha

Eerder dit jaar kwam ik in aanraking met een mandala met de naam Brain Storm. Energie van deze mandala kwam enorm bij me binnen en de ervaring met Brain Storm bevestigde mij in het gevoel deze mandala een krachtige healer is op het uitzuiveren van ‘mind control’, ofwel (angst-)programmeringen die we bewust en onbewust bij ons dragen.

Niet schrikken… op het moment dat bv. je moeder tegen je zegt ‘jij bent een jongetje’ of ‘jij bent een meisje’ en jij gelooft dat, dan heb je al een programmering te pakken. Dat de gradatie uiteen kan lopen, spreekt voor zich…

Om terug te komen op (angst-)programmeringen, deze krijgen vaak vorm in gedachten die te pas en te onpas je denken verstoren. De vaak dwingende en oordelende stem(men) van binnen die je ervan weerhoudt(en) te doen waar je werkelijk gelukkig van wordt of wat je voelt dat goed is, die je in angst houden. En die er ook voor zorgen dat je jezelf op velerlei gebied 'slapend' houdt, in 'oordelen'..., onbewust. Dat je je ogen sluit voor wat er werkelijk gaande is, innerlijk, om je heen, in de wereld. Een stem die je afhoudt van de waarheid, die gedachten die maar door en door gaan… niet te stoppen, althans zo lijkt het… Op het uitzuiveren van die stem, op die programmeringen werkt Brain Storm in.

Let wel: Brain Storm, de naam zegt het al, brengt healing vanuit chaos. Met andere woorden: het is mogelijk dat je bij het zien van deze mandala een weerstand voelt en dat je in het ervaren van de energie van de mandala chaos en angst ervaart. Dit is onderdeel van de uitzuivering. Het mooie is dat de mandala tijdens dit proces letterlijk transformeert van 'Brain Storm' naar 'Brain Waves'...

Om je een idee te geven van wat er kan gebeuren, deel ik hieronder mijn eigen ervaring met je.

Meteen nadat ik de mandala zag, ging allereerst mijn hart als een razende tekeer. Alsof ik net vier verdiepingen omhoog had gelopen. Vervolgens gebeurde er van alles in mijn hoofd, ik voelde me gedesoriënteerd, volledige chaos, alsof er golven door mijn hoofd heen gingen, alle kanten op. Ik voelde de kruin van mijn hoofd prikkelen... voelde allemaal elektrische stroompjes in mijn hoofd, zo sterk dat het zelfs pijn deed....

Daarna voelde ik dat de elektrische stroompjes werden gesynchroniseerd, ze werden als het ware 'omgedraaid'. De chaos verdween en er kwam rust voor in de plaats, aarding. De golven zoals je ze op de mandala ziet, werden verbonden en vormden in mijn hoofd een lemniscaat tussen linker en rechter hersenhelft. Deze werden weer op dieper niveau verbonden en uitgebalanceerd. Een healing die voortkwam uit chaos en die de dagen erna nog doorwerkte. De Storm bedaarde, er kwam rust en gronding. De 'Brain Storm' was gaan liggen, getransformeerd naar heerlijk rustige ‘Brain Waves’.

Ik deel deze mandala graag met je omdat hij in mijn gevoel veel breder gezien mag en wil worden. Als je er mee wilt werken: voel wat je mag doen en wat er mag gebeuren. Als je wat in onzekerheid bent, hieronder een aantal richtlijnen die je kunt volgen als dat goed voor je voelt. Omdat de energie van deze mandala zich laat omschrijven als 'best stevig', adviseer ik je om goed bij jezelf te blijven als je je afstemt op Brain Storm en jezelf goed te gronden. Wees je bewust dat het veld verbonden is met angst-programmeringen en daarop kan inwerken, dit is onderdeel van het programma. Laat je hier niet door misleiden... ;-)
 1. Aard jezelf en zet jezelf in een beschermend wit licht
 2. Bekijk de mandala en neem de details zo goed mogelijk in je op
 3. Sluit vervolgens je ogen en zie in gedachten de mandala voor je (hoeft niet dia-duidelijk)
 4. Ga met je aandacht naar je lichaam en voel, ervaar of word je gewaar wat zich daar afspeelt
 5. Blijf aanwezig bij wat er gebeurt en blijf net zolang in de ervaring totdat de 'Brain Storm' verandert in 'Brain Waves' en je de rust en de kalmte voelt opkomen
 6. De programmeringen kennen een gelaagdheid, dus herhaal dit zo vaak als in het gevoel nodig.
Laat graag een reactie of je feedback achter. Daar leren we allemaal van. Als je dit bericht verder wilt delen… heel graag! Het is nodig...

Van hart-tot-hart,
Germaine Domatilia

Maart 2012

5 opmerkingen:

 1. Lieve Germaine,
  Het effect van de mandala Brain Storm, is als in een EMDR sessie, echter hier werkt het vanuit het bewustzijn vanuit het hart aangestuurd. Ik voelde een verhoogde trilling van mijn hart, bewustzijn; de oude elementen van mijn harde schijf hersenen werden gereset een soort uitwisseling tussen beiden hersenhelften, door een soort knetterend gevoel, daarna een soort van spinnen (chaos). De lemniscaat achtige beweging ging ten slotte over in een beweging naar de aarde. Beeld van een groene fortex.
  M.i. gebeurd er heel veel vanuit de brug tussen de hersenhelften en is de epifyse (onze sterrenpoort) ook zeer actief.
  Bedankt voor het delen.
  Lieve groet, Elles

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsss... mooi Elles, dank voor je feedback. En het klopt wat je schrijft over de epifyse. Dat heb ik afgelopen donderdag ook sterk ervaren in een sessie met deze mandala en nog 2 andere. Hier ga ik de 21e mee werken. Jij ook dank voor het delen... Germaine

   Verwijderen
 2. Hi Germaine

  Vandaag even stilgestaan bij die mandala 'brain waves'. Ik wilde mijn ervaring wel delen, maar het lukte mij niet deze door te zenden.

  Dan maar zo:

  Deze mandala toont mij 'de ware gedaante van een mens in verbinding'
  De voeding komt van onderuit en wordt opgenomen in de kosmos via onze uitstraling en dàt vormt 'het dak van de wereld' (het is dat wat ons omringt hier op aarde)
  De uitstraling kent de twee polen en draagt ze in ze. Ze hanteert ze gelijktijdig in gezuiverd wit. Het is ook wonderlijk te zien hoe bij deze beweging de kracht van binnen uit komt.
  Aanvankelijk begreep ik het zwarte bij de mandala niet. Maar het hielp mij al snel focussen op de kern van zijn verhaal, die hij in zich draagt. (ik zeg spontaan 'hij' en 'zij' ... maar ik voel ook dat die twee krachten moeiteloos samenwerken in deze mandala).
  Het zwarte is een hulpbron die de kosmos ons aanreikt bij de bewustwording van onze aardse taak.
  De mandala toont 'de kracht van een mens op aarde'. Mooi hoe een mandala mij her-innert. Het brengt mij dichter bij mijzelf.
  Germaine, ik vind het ooh zo geniaal hoe je bij deze mandala een heilzaam werkmiddel kan zien : het uitzuiveren van angstformaties.

  Ik kan jammer genoeg niet naar die avond komen maar door de mandala te willen delen via mail, heb ik het gevoel dat ik er toch een beetje bij kan zijn. Het is gewoon een kwestie van mij die avond af te stemmen op de groep en mij vervolgens mee vrij te maken van al mijn angsten. Later kan ik je alsnog mijn beleving delen.

  Zoen, anoniem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 31 december 2013
  gisterochtend bij het wakker worden sloot ik mijn ogen
  en zak ik in mn linker hersenhelft 2 mandala 's ontstaan
  2 geometrische figuren die ook van vorm veranderden zoiets heb ik nog nooit meegemaakt

  BeantwoordenVerwijderen