zondag 14 oktober 2012

Het mooie van jezelf zijn...

Deze tekst van Joke van Melsen kwam ik onlangs tegen op Facebook. Hij raakte me omdat hij zo krisalhelder verwoord wat vaak gezegd wordt in sessies en consulten: Je hoeft niets te doen, alleen maar te zijn... jezelf te zijn... je ware Zelf... wat een waarheid... Ik deel hem dus graag met je...

Alleen je aanwezigheid kan al een wereld van verschil voor iemand betekenen. Als je in gezelschap bent van mensen vermengen energieën zich. We bestaan allemaal uit trilling. We schudden elkaar de hand, we omhelzen elkaar, en we praten met ... elkaar.

Elke actie doet onze energieën vermengen. We luisteren naar gesprekken van mensen en we vangen flarden van gesprekken op, die ons ineens iets in doen zien of waarvan we voelen dat het voor ons gezegd is.

Je kunt rust uitstralen en alle onrustige mensen in je omgeving die rust meegeven zonder dat je daar zelf erg in hebt. Het kan iemand opvallen dat je iets op een manier doet, die voor jou heel normaal is, maar die voor een ander van waardevolle betekenis is, zonder dat je het merkt.

Blijf jezelf in gezelschap. Je reikt mensen op die manier een kostbaar geschenk aan zonder dat je je daar bewust van bent, zonder grote heldendaden. Maar je hebt, zonder dat je het wist, zonder dat je ego in het geweer kwam, een mens veranderd. Je hebt niemand hoeven overtuigen, die persoon heeft door dat jij jezelf bent, zichzelf overtuigd en veranderd. En sterker nog door alle interactie ben je zelf ook weer gegroeid.
 
Dat is licht verspreiden, ook dat is meewerken aan de bewustwording van Moeder Aarde.

Dank Joke van Melsen voor deze mooie woorden... ♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten