zaterdag 24 maart 2012

Ritalin of een voedingssupplement? Schrikbarende toename van ADHD

"Laat voeding je medicijn zijn, in plaats van medicijnen je voeding!"
Hippocrates
 
Deze informatie van Martha van Mourik ontving ik vandaag in de mail. Ik heb zelf geen ervaring met het voedingssuplement dat hier genoemd wordt en geef persoonlijk de voorkeur aan gezonde, biologische voeding, maar... de bron voelt voor mij zuiver en als het helpt... altijd beter dan medicijnen lijkt mij. Ik deel dit bericht dan ook graag met je.

Enjoy!
Germaine Domatilia

Beste mensen,

Hierbij informatie over een actueel onderwerp. Ik hoop u hiermee van dienst te zijn. U mag het bericht ook verspreiden onder andere belangstellenden.

Onderwerp: Ritalin of een voedingssupplement? Schrikbarende toename van ADHD 
ADHD, omschreven als een neurologische gedragsstoornis met een gebrekkig concentratievermogen en hyperactiviteit, is de afgelopen jaren een sterk toenemende klacht. Steeds meer kinderen lijden er onder, met name de jongens en mannen. De schatting is 40% van de kinderen beneden de 12 jaar.

Zelfs een steeds grotere groep kinderen beneden de 6 jaar krijgen het middel Ritalin voorgeschreven, terwijl de fabrikant het middel adviseert vanaf de leeftijd van 6 jaar! We lezen en horen dit steeds vaker in de media. Onze minister van Volksgezondheid beschermt onze kinderen hier niet tegen, hoewel ze de problemen kent van de bijverschijnselen van het medicijn. Een iedere ouder moet dus zelf alert zijn en zijn verantwoordelijkheid zelf hierin nemen! Het heeft ook duidelijk te maken met de bewustwordingsweg van de mens.

Waar zou deze toename verder mee te maken kunnen hebben? 
Er is ook aantoonbaar bewijs dat dit komt door de toevoeging van kwik, als conserveringsmiddel, in de vaccinaties die baby's en jonge kinderen krijgen toegediend. Sinds 1991 is dit conserveringsmiddel in gevaarlijk hoge dosering in de vaccinaties gekomen. De fabrikanten willen deze stof niet vervangen vanwege financiële redenen. Niemand heeft ooit de moeite genomen om het effect van deze hoge dosering kwik op bijvoorbeeld de hersenen van zuigelingen en jonge kinderen te testen.

Het middel Ritalin voorschrijven, maakt de kinderen rustiger maar is een chemisch geneesmiddel, vol synthetische chemicaliën! Het onderdrukt weliswaar de verschijnselen, maar doet niet meer dan alleen aan symptoombestrijding! Met name kinderen met een minder goed ontwikkelde stofwisseling dan volwassenen, zijn kwetsbaarder voor de toxische (giftige) effecten.

Bekende bijverschijnselen van Ritalin zijn depressiviteit en eetproblemen en het is bovendien schadelijk voor de lever en de nieren. Men weet niet wat het effect is van langdurig gebruik van Ritalin. Hierna is geen onderzoek gedaan!

Wat is er dan eventueel aan te doen?
Het tijdschrift "Biological Psychiatry" heeft een onderzoek gepubliceerd dat aantoont dat hoge doses vitamine B6, hyperactiviteit bij kinderen sterker vermindert dan Ritalin. Dit tegen veel lagere kosten en met veel minder bijwerkingen.

Ook zuivere visolie in de vorm van pure omega 3 vetzuren EPA en DHA, blijken uit onderzoek een zeer gunstige werking te hebben op hyperactieve kinderen.

Wij kunnen de oplossing dus vinden in gezonde voeding samen in combinatie met een natuurlijk voedingssupplement, want een chemisch supplement blijft ook toxisch voor het lichaam.
Zelf heb ik uitstekende ervaring met de voedingssupplementen van Herbalife. Ze zijn heel persoonlijk af te stemmen op ieders individuele behoeften. De basis shake bevat 52 voedingsstoffen die een ieder in de juiste dosering, nodig heeft. Deze kan men aanvullen met diverse natuurlijke supplementen.

Ik heb hiermee fantastische resultaten geboekt met mijn zoon. Ook hij vertoonde verschijnselen van ADHD en dyslexie. Al na een paar maanden eten van Herbalife veranderde zijn 'gedragsstoornis'. Hij was het kind in de klas wat zich absoluut niet kon concentreren, hij werd na enige tijd het kind in de klas dat het meest geconcentreerd kan werken. Een wonder die de leerkrachten niet voor mogelijk hadden gehouden!

Uitgebalanceerde voeding blijkt veel te kunnen doen voor onder meer de hersenen en het zenuwstelsel van kinderen alsmede voor kinderen met obesitas.

Dan gaat de oude spreuk van Hippocrates weer op: "Laat voeding je medicijn zijn, in plaats van medicijnen je voeding!" 

Martha van Mourik
HEEL VOEDEND VOOR (N)U !
Onafhankelijke Herbalife Distributeur.
telefoon: 06- 25 164 087
www.heelvoedendvoornu.nl

1 opmerking:

  1. Bedankt voor het delen van deze informatie en e-mail. Ik ben me aan het verdiepen in het gebruik van supplementen en beschouw dit als handig in de vorming van mijn eigen mening over het onderwerp.

    BeantwoordenVerwijderen