zaterdag 16 maart 2013

23 maart 2013 - een speciale lente-evening...

Van mijn lieve zielezuster Marjon Lahun Chicchan van PAN-Holland, ontving ik vandaag onderstaand bericht in de mail. Voor mij viel er weer eens van alles op zijn plek, misschien voor jou ook. Enjoy!
Germaine Lahun Ix


23 maart 2013 - Lente-evening. De eerste sinds 2012!
Een heel speciale!

Hierop heeft de hele kosmos rondom deze planeet gewacht. Onze aarde was zwanger vanaf de Harmonische Convergentie in 1987. In 2012 zwaar zwanger (en wij met haar!). Nu, 2013, is zij haar baringstijd in gegaan, en weer: wij mèt haar. Er is ontsluiting, in ons, in haar. Wij kijken anders, we voelen anders. Voller, ronder, vul maar in. En Zij, onze Moeder-God, Zij, guller dan ooit, verwent onze psyche met gevoel van feestelijkheid, en omringt onze lichamen, fysiek en etherisch, met zorg en wakkerheid en heling.

Deze 23 maart van 2013 is de eerste lente na 2012. Je kunt het nu al voelen: alles werkt daarnaar toe. Van oudsher is deze datum het tijdstip van Ostara, de Keltische vruchtbaarheids-Godin. Het balanspunt tussen donker en licht. Tussen vrouwelijk en mannelijk. Dag en nacht zijn dan even lang, waarna de kracht van het licht steeds sterker gaat worden. Eertijds paarden tijdens deze lente-evening in wervelende rituelen aarde en mens, akker en zaaier, land en zee, man en vrouw, zonder enige remming, volkomen god-zalig. Iedere mens was de God, iedere mens was de Godin.
Dit komt nu weer terug!

Kosmisch is er een signaal uitgegaan, naar alle vormen van leven op onze planeet, maar uitzonderlijk sterk naar het menselijke niveau. De zon zond en zendt zijn zonnevlammen uit: hoge engelwezens die zich richten op de restauratie van ons bewustzijn, opdat wij ons weer zouden herinneren wie we zijn. De aarde heeft ontsluiting gemaakt voor wat zij tijdens haar lange zwangerschap in zich omdroeg. Zon en aarde smeken ons nu ons te herinneren wie we zijn. Met name om ons te herinneren wie wij zijn in onze vrouwelijke en mannelijke draden.

Op deze 23 maart begint de mensheid te antwoorden. Omdat rond dat tijdstip de prikkel in ons herleeft, de verwachting in ons gestalte zoekt, de glimlach van herkenning onze mondhoeken soms ineens krult. In ons ontwaakt nu het diepe verlangen beide polariteiten tot leven te wekken. Want zij zijn in wezen onze levensadem. Samen. Het is niet zo dat wij nu eenzijdig het vrouwelijke gestalte moeten geven, o nee. Want feit is dat het vrouwelijke is geschaad, o ja, maar dat juist daardoor het mannelijke evenzeer bijna dodelijk gewond is geraakt. Daardoor is het niet meer mogelijk om vrouwelijk en mannelijk te zoeken via onze maatschappelijke invullingen of rolpatronen of verzet daartegen. Dat is oud. Klaar. Af.

We zullen het hogerop moeten zoeken: in de regionen van etherisch en ziel die de oorspronkelijke energieën van vrouwelijk en mannelijk hebben gekoesterd en bewaard. Voor de dag van nu. Nu wij god-menselijk gaan leven.

In onze ziel, in onze geest, in de aarde die op punt van  baren staat, in haar partner de zon, daar liggen -onschendbaar- ons principe van Wijze Man en Wijze Vrouw. Het vrouwelijke is je draagkracht, het mannelijke je daadkracht. Dit weten ligt nu klaar voor ons. Wij kunnen erbij! Het smeekt zelfs om door ons herkend te worden!

Op deze heel speciale lente-evening, de eerste sinds 2013, staan alle kosmische energieën open voor herkenning. Maar dan wel in zuivere vorm. Niet op oude idealen van vrouwelijk = zacht en mannelijk = stoer. Niet in 't minst!

Op 23 maart gaan we via groepsenergie ons eigen etherisch binnen, en via dat etherisch onze ziel die nu wijd open staat. Onze ziel is anno 2013 niet meer dáár, ze is hier en wil gekend worden en meedoen!

Op 23 maart krijgt je tweede chakra eindelijk haar doel en lotsbestemming, goddelijk en god-zalig. Stem je - hoe dan ook - erop af en wees gelukkig!

Op onze website staat een visualisatie speciaal voor de dagen rond de 23e maart, en wat info over een speciale dag over kosmisch-vrouwelijk en kosmisch-mannelijk die wij dan houden.

Hannah van Buuren, Stichting Poort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten