maandag 20 februari 2012

Een andere kijk op 'ziekte': de Germaanse Geneeskunde

Onlangs kwam de Germaanse Geneeskunde op mijn pad (dank Henny ;-)). Een geneeswijze die zich baseert op 5 biologische natuurwetten die in alle gevallen opgaan. Deze biologische natuurwetten gelden voor al het leven en zijn zo oud als het leven zelf. Al onze aandoeningen van fysieke en psychische aard verlopen volgens deze natuurwetten. Het lezen van de 'Beknopte inleiding in de Germaanse Geneeskunde' - zeker de moeite waard om aan te schaffen - was een feest van herkenning. Een volledig andere kijk op 'ziekte' zoals wij dat noemen, waarbij de kracht en de wijsheid bij het individu en het lichaam wordt gelegd en niet bij een instituut. Daar word ik nou helemaal blij van! Het vraagt enige zelfwerkzaamheid maar ik deel het graag met je...


Onderstaande informatie is afkomstig uit de folder
'Leer uzelf kennen volgens de biologische principes van de Germaanse Geneeskunde'.

Wat is Germaanse Geneeskunde?
De Germaanse Geneeskunde legt een logisch verband tussen de psyche en het organisme. Het is een natuurwetenschap omdat ze volledig is gebaseerd op 5 natuurwetten en geen hypothesen kent. Ze kan daarmee elk moment op wetenschappelijke wijze op juistheid worden gecontroleerd. Eigenlijk is het geen geneeskunde omdat men hierbij van ziekte uitgaat, die moet worden genezen. In de Germaanse Geneeskunde wordt het begrip ziekte niet gebruikt en de genezing is een deel van het biologische proces. Ze omschrijft nauwkeurig oorzaak en verloop van alle lichamelijke en psychische procesen als biologisch zinvol overlevingsmechanisme van de natuur. En daarmee is de biologische therapie direct ingebouwd.

Waarom worden we ziek of sterven we aan ziekten?
Onze samenleving en daarmee onze manier van leven heeft zich in de loop der eeuwen steeds meer van de natuur vervreemd, vooral de laatste 100 jaar. Door onze huidige geneeskunde zijn we ziektes gaan beschouwen als processen die buiten ons liggen, veroorzaakt door vreemde indringers en invloeden. De invloed van de psyche laat men daarbij buiten beschouwing, hoewel iedereen een psyche heeft een men zonder niet kan leven. Dit alles heeft tot gevolg dat we niet ingrijpen als het noodzakelijk is en  teveel of het verkeerde doen op het moment dat niets doen eigenlijk de beste remedie is. De Biologische Natuurwetten laten ons inzien dat we vaak precies het tegengestelde doen van wat op dat moment zinvol zou zijn. Tegen zoveel onwetendheid is ook de natuur niet opgewassen. Uiteindelijk hebben we onze vrije wil en vervult de natuur onze 'wensen' op biologische wijze.

Hoe weet ik wat de natuur goed vindt en wat niet?
Het antwoord daarop is eigenlijk niet zo moeilijk. Uiteindelijk zijn we door de natuur omgeven. Zo is onze anatomie en herkomst sterk verwant met de zoogdieren. We zien dat de moeder haar kleine in de eerste levensfase beschermt en voedt. Ze zijn onafscheidelijk. Ook bij natuurrvolken zien we dat nog. De moeder is er om de kleine te beschermen en de band tussen hen is heel sterk. Mocht er iets gebeuren, dan heeft de kleine het volste vertrouwen in de moeder en voelt zich volkomen geborgen.

In onze samenleving zien we het als normaal om ons kind al na enkele maanden af te staan aan vreemden om ervoor te zorgen. Het kind komt voor situaties te staan waar het niet mee om kan gaan, omdat het zich niet kan weren. De moeder is er niet om het kind te beschermen of om het te troosten. Een dier komt niet op het idee om haar kleine af te geven.
Als in de natuur een dier gewond of ziek is, trekt het zich terug en wordt beschermd door de groep. In onze samenleving, die gekenmerkt wordt door de vele eenpersoonshuishoudens en/of werkende moeders, is er nagenoeg niemand waarop je bij ziekte terug kunt vallen. Of je komt in een ziekenhuis terecht, waar je bent overgeleverd aan vreemden.

Natuurlijk hebben dieren de Germaanse Geneeskunde niet bestudeerd. Ze hanteren de Biologische Natuurwetten instinctief, al naar gelang hun soort en aard. Wij hebben echter het verkeerde geleerd en menen het juiste te weten. Nogmaals tegen zoveel onwetendheid staat de natuur machteloos...

Door het bestuderen van de Germaanse Geneeskunde krijgt je weer inzicht in jezelf en je omgeving. Je krijgt weer grip op je leven en angsten en onjuiste denkbeelden verdwijnen. Biologische blokkades uit het verleden kunnen daarmee spontaan tot een oplossing komen. Leer jezelf kennen!

Meer informatie op http://www.gnm-nl.be.

Van hart tot hart,
Germaine Domatilia

9 opmerkingen:

  1. Hoi Germaine, 'k werd net gebeld door iemand die op zoek is naar artsen die werken volgens deze methode. Ken jij iemand, zijn er namen bekend of waar zou ik ze kunnen vinden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi lieverd,
      Ik stuur je hun laatste nieuwsbrief even toe per mail...
      Liefs, Germaine

      Verwijderen
    2. Ik ben ook op zoek naar mensen die hiermee werken.
      mhahogeboom@live.nl

      Verwijderen
  2. Hoi Germaine,

    Leuk dat je de Germaanse Geneeskunde onder de aandacht brengt.
    Zelf ben ik er een aantal maanden geleden voor het eerst mee in contact gekomen.
    Inderdaad een feest van herkenning.
    Het zou mooi zijn als er meer mensen waren die er van op de hoogte kwamen.

    Vriendelijke groet,
    Henk
    Gouda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad Henk, dank voor je reactie & spread the word!!!
      Hartegroet,
      Germaine

      Verwijderen
  3. Deze mail ontving ik een tijdje geleden. Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om de links te bekijken, dus kijk en voel voor jezelf of het wat is...
    Germaine

    Hallo Germaine
    Ik kwam toevallig op je site, ik geef lezingen en workshops over de Germaanse.
    Als je interesse hebt of mensen vragen er naar, kijk eens op mijn site: http://www.natuurgeneeskundige-praktijk.nl/
    Mijn activiteiten vindt je onder het kopje of direct op mijn blogspot: http://mies-activiteiten.blogspot.nl/
    Groetjes
    Mies Kloos

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In de veelgestelde vragen op de website van de Germaanse Geneeskunde, stond ook de vraag of er een lijst is met artsen of therapeuten die volgens de Germaanse Geneeskunde werken. Het antwoord daarop luidt:

    'Er zijn veel artsen en therapeuten die beweren de biologische natuurwetten in hun behandelingsmethode toe te passen.
    Omdat er geen officiële erkenning van de Germaanse Geneeskunde is, zijn er ook geen officiële opleidingen. Hierdoor is er nauwelijks een controle op de kwaliteit mogelijk. Mede hierdoor is het voor ons niet mogelijk een aanbeveling voor een therapeut/arts te doen.
    Naar wie u ook gaat: als u de biologische natuurwetten heeft begrepen, dan kunt u zelf 'controleren' of de arts of therapeut bekwaam is.'
    Mooi...

    Hartegroet,
    Germaine Domatilia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De Germaanse Geneeskunde vergelijk ik wel 's met de Bijbel: ook deze is 'esoterisch' bedoeld geweest (naar mijn persoonlijke mening). Als je het overkoepelende begrip van alle 'heilige boeken' doorhebt, verdwijnt meteen de angst om wat verkeerd te doen. Immers, God is Liefde, ja toch? En waarom zou je in godsnaam bang zijn om iets verkeerd te doen als God jou onvoorwaardelijk graag ziet?! Ik denk dat dit hetzelfde gevoel geeft als het begrijpen van de Germaanse Geneeskunde: de angst voor ziekte is weg en op zich (b)lijkt dit reeds genoeg te zijn om je uit de ban van heel dat negatieve wereldje te gooien (kan het mij schelen dat jij een griepje hebt, nies maar lekker hoor...). Intuïtief voel ik de link met het 'placebo en nocebo effect' - niet zomaar een 'gedacht', zoals men ons probeert te doen denken - en zelfs de 'law of attraction' of 'law of expectation', hoewel dit al helemaal een taboe onderwerp is voor de 'academisch geschoolden' onder ons. Ja, maar als je WERKELIJK beseft hoe weinig je met logica kan aanvangen als het om echt belangrijke vragen gaat... 95% van alles onttrekt zich aan onze meetapparatuur ('dark energy' en 'dark matter', noemen ze dat dan, alsof deze labels wat verklaren - herken je de hoog technologische excuusjes ook hier weer in?). Enfin, ik hoop dat iemand hier iets aan heeft. God bless

    BeantwoordenVerwijderen